Aanmelding

Bent u geïnteresseerd in de Openbare Montessorischool Oegstgeest, dan kunt u het hele jaar door contact met ons opnemen om een afspraak te maken voor een rondleiding of een intakegesprek. Het gesprek zal met de directie plaatsvinden en leerlingen zullen u rondleiden door de school.

Verder wordt elk jaar in maart een Open Dag georganiseerd. Die dag kunt u zonder afspraak een rondleiding krijgen en ’s avonds is er een informatiebijeenkomst.

Vanaf dat uw kind twee jaar is, kunt u het aanmelden. Dit gebeurt door middel van een inschrijfformulier. Na inlevering ontvangt u een bevestiging van de aanmelding. Twee maanden voordat uw kind vier jaar wordt, krijgt u bericht in welke groep het geplaatst is en een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek maken we afspraken over hoe uw kind het beste kan wennen in de groep. Ook ontvangt u een unieke koppelcode waarmee u zich kunt aanmelden bij Social Schools, het kanaal waarin gecommuniceerd wordt door en met de school.

Om de groepsgrootte te reguleren en daarmee de onderwijskwaliteit binnen de groepen te waarborgen, hanteren we een plaatsingsbeleid. Kinderen worden op volgorde van aanmelding in de groepen geplaatst. Als de groep vol is, komt het kind op de wachtlijst.